Obećanja ili Zaveti?

Obećanja ili Zaveti?

March 12, 20231 min read

Ukoliko nismo spremni da budemo dosledni,verni sebi i postavljenim ciljevima mi ulazimo u obećanja.

Dajemo zavet da ćemo nešto ispuniti. To nastaje usled nedostatka samopouzdanja kao deo karaktera ličnosti. I usled nedostatka samopoštovanja kao dela lične vrednosti.

Kroz Obećanja učimo se ODGOVORNOSTI i VERNOSTI/ODANOSTI sebi i drugima.

" Dali smo reč, a čovek se drži za reč a vo za rogove". Mnogo puta izgovoreno kod naših ljudi.

Kako sve ovo može bez obećanja, zaveta? 

Radom na sebi, podižući svest i samopouzdanje.

Potrebno je da se vratimo duboko u prošlost i detinjstvo i da nađemo kada mi to nismo bili verni prema sebi i dosledni onome što smo rekli da ćemo uraditi?

Nešto nas je "omelo" ,skrenulo sa puta... i u tom trenutku nas prevarilo i odvuklo od sebe da bismo dobili benefit ega koji nas je zaštitio u toj situaciji.

Samo prepoznavanjem, osvešćivanjem  sa čime se pomešala vrlina samopouzdanja sa nečim zaključenim tada se razrešava situacija, problem, trauma. Kad to osvestimo ,nećemo morati više davati obećanja, zavete jer smo svesni svojih vrednosti i onoga što nam je u životu važno.

Ukoliko imate sličnih situacija, i ne možete sami da raspetljate, pišite u inbox da zajedno nadjemo rešenje. Ono uvek postoji. Neko će znati kako i kuda dalje.

😊😇

#theta #thetahealing #thetahealer #nlp #nlptraining #nlpcoach #nlpcoaching #nlppractitioner #trening #radnasebi #radsaljudima #radsadecom #razvoj #rast #obecanja #zameranja #beograd

Back to Blog

Office: Bežanijska Kosa, Beograd

Call +381 65 9993 339

Email: goga@theta-goga.com

Instagram: @theta_goga

Copyright 2023 . All rights reserved